Aftrap Walking Football

Afgelopen donderdag 6 april was letterlijk en figuurlijk de aftrap van de Walking Football activiteit bij JVC. Even voor 10 uur zat de toptrainer en oud profvoetballer Klaas Bijl al klaar om 'zijn' voetballers te ontvangen met een kopje koffie. Hij had zich zeer goed in de materie verdiept en zijn oor te luisteren gelegd bij de verschillende BVO's (Betaald Voetbal Organsaties) die hier al wat actiever mee bezig zijn. Onder de amateurclubs is het een groeiende activiteit.

"Het was nog wat onwennig en de opkomst mag misschien wat hoger, maar ik weet zeker dat dit een succes gaat worden", zei Klaas. "Iedereen die voetbal leuk vindt, of je het nou gedaan hebt of niet, is welkom. Het is echt niet zwaar! We beginnen rustig met een warming-up en dan wat leuke oefeningen, wat afronden op doel en dan een mooie partijvorm. En je hoeft echt geen voetbalschoenen aan hoor. Alles kan", voegt hij er aan toe. 

Al snel gaan de mannen wat ballen overspelen en gaan ze als vanouds tussen de hoedjes door en schieten op doel. 

"Man, dit is echt leuk. Ik had niet gedacht dat je weer gewoon mee kon doen. Ik was eerst nog een beetje bang voor mijn rug, maar omdat alles wandelend gaat is de inspanning echt wel te overzien en beweeg ik eindelijk weer. Hahaha, en ik kom ook nog wat oude bekenden tegen", zegt een deelnemer. "Ja, ik ga mijn kennissen hier ook van op de hoogte brengen, want hoe meer er mee doen, hoe gezelliger het wordt", zegt de ander.

"Ik moet nog wel even wennen aan de termen hoor", zegt klaas, "want 'speel hem in de loop' is wat lastiger nu, want dat gaat niet meer als er gewandeld moet worden. Het wordt nu echt een tactisch spelletje en dat is toch wel erg leuk."

Elke donderdag tussen 10:00 en 12:00 (sportactiviteit is tussen 10:30 en 11:30) gezellig bezig zijn bij JVC. U komt ook?

 

Partners

Classic Gym
JVC Julianadorp
Budowaza
Dieet & Co
Mee & De Wering
TVJ Julianadorp
Omring
Teamsportservice Logo Horizontaal CMYK
Ballet en Dansstudio Chantal