CURSUS 65+ YOGA

CURSUS: 65+ YOGA

vanaf 9 april zal er een cursus 65+ Yoga gegeven worden. De cursus duurt in totaal 12 weken en wordt gegeven bij Fitnesscentrum Classic Gym te Julianadorp. Speciaal voor de doelgroep 65+ is er gekozen om Yin Yoga te gaan geven.

Voor wie is Yin Yoga?
Yin Yoga is een laagdrempelig vorm van Yoga en zeer geschikt voor mensen met klachten of van hogere leeftijd.
Yin Yoga kenmerkt zich met name door het vasthouden van de houdingen voor meerdere minuten. Hierdoor wordt het bindweefsel en de ligamenten versterkt en versoepeld terwijl de spieren ontspannen.

Hoe kan ik mee doen?

Deze cursus is exclusief toegankelijk voor deelnemers aan Julianadorp in Beweging. Om aan de cursus deel te kunnen nemen dient u te beschikken over een strippenkaart. Deze kunt u aan de balie van het Fitnesscentrum aanschaffen. u kunt kiezen uit strippenkaart voor 8,12 of 16 keer. Deze strippen zijn ook te gebruiken voor andere activiteiten binnen Julianadorp in Beweging.

CURSSUSSEN BEWEEGTUIN IN MEI VAN START

CURSUSSEN STARTEN IN MEI

In mei zullen er een vijftal doelgerichte curssuen van start gaan in de beweegtuin:

- Beweegtuin voor (beginnende) DEMENTIE

- Beweegtuin voor mensen met CVA

- Beweegtuin voor mensen KNIE EN/OF HEUPKLACHTEN

- Beweegtuin voor mensen met DIABESTES/OVERGEWICHT

- FIT MET DE BEWEEGTUIN

Het exacte tijdstip van de cursussen wordt nader bepaald, maar allen hebben een duur van 8 weken.

Als u zich wilt aanmelden voor een van de cursussen dan kunt u zich melden bij FItnesscentrum Classic Gym of in het restaurant in Omring Locatie Buitenveld.

Beweegtuin Buitenveld geopend 364x245

21 maart opening beweegtuin

Bij de Omringlocatie Buitenveld in Julianadorp wordt de beweegtuin op 21 maart op feestelijke wijze de officieel geopend. Tevens kunnen senioren hun fitheid laten testen.

Het project ‘Julianadorp in beweging” is opgezet om senioren uit Julianadorp uit te dagen om meer te gaan bewegen. De wens van de inwoners van Julianadorp is om in een beweegtuin te gaan bewegen, maar ook dat er een breder beweegaanbod zou komen voor de oudere doelgroep. Die tuin is nu gerealiseerd en aangelegd bij de Omringlocatie Buitenveld. Daarnaast zijn er ook diverse initiatieven georganiseerd zodat we een breder aanbod van activiteiten kunnen bieden.

Viert u mee?
Senioren worden uitgenodigd om onder deskundige begeleiding te gaan sporten. Vanaf 14:30 staan de deuren open en kunt u alvast een kijkje nemen in de beweegtuin en om 15:00 uur zal de beweegtuin officieel worden geopend. Aansluitend is er de mogelijkheid om met een demonstratie les mee te doen, een workshop gezonde voeding te volgen en aan een fittest mee te doen.

Fitheidstest
Vanaf 15:30 uur zijn de deuren van de fysio-ruimte in Buitenveld geopend waar senioren hun fitheid kunnen laten testen. Tijdens deze test wordt de bloeddruk en de algemene fitheid gemeten en een advies voor een beweegactiviteit meegegeven. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kom gewoon langs tussen 15:00 uur en 18:00 uur. In het restaurant van Buitenveld staan diverse sportverenigingen en organisaties met informatie over de verschillende beweegactiviteiten.

Meer informatie via: Lydia van Noord van Team sportservice Den Helder www.teamsportservice.nl/denhelder. Tel: (0223) 68 47 26

 

Workshop gezonde voeding bij JVC en aansluitend Dansfit en walking football!

22 maart geeft Dieet & Co een workshop gezonde voeding en aansluitend is er de mogelijkheid om mee te doen met walking football of met Dansfit. Aanvang  van de workshop 09:00 uur!
De workshop wordt gegeven in de kantine bij de voetbalclub JVC. Het walking football zal aansluitend buiten op het veld plaatsvinden en het Dansfit in de kantine van JVC en de ochtend eindigt omstreeks 11:30 uur. Meld je van te voren aan als je mee wil doen en vermeld dan je Naam, e-mail en telefoonnummer en waar je aan mee wil doen. Mail dit naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dansfit

Vanaf januari start en een nieuwe activiteit: DANSFIT

Dans fit wordt gegeven op een klassieke en jazz gebaseerde dansstijl en daar is de muziekkeuze ook op afgestemd. De oefeningen worden afgestemd op de mogelijkheden van de groep en hebben als doel het verbeteren van houding en evenwicht, het onderhouden van kracht en souplesse en natuurlijk veel dansplezier. Hierdoor zal gaandeweg ook het dagelijkse functioneren zoals: lopen, fietsen, bukken en opstaan makkelijker gaan. Danservaring is geen vereiste. Een gratis vrijblijvende proefles behoort tot de mogelijkheden.

  • Wanneer: vanaf 8 januari op donderdag van 10:30-11:30 uur
  • Waar: MFC Dorpshuis te Julianadorp
  • Kosten: Via een strippenkaart á €55

Meer informatie en opgeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0224-299238.

  • 1
  • 2

Partners

Classic Gym
JVC Julianadorp
Budowaza
Dieet & Co
Mee & De Wering
TVJ Julianadorp
Omring
Teamsportservice Logo Horizontaal CMYK
Ballet en Dansstudio Chantal