De gemeente Den Helder en een aantal samenwerkingspartners start binnenkort voor de inwoners van Julianadorp van 65 jaar en ouder een nieuw beweeg- en gezondheidsproject: Julianadorp in beweging!

Bent u 65 jaar of ouder en wilt u aan uw fitheid, gezondheid en sociale contacten werken? 
EN… Beweegt u te weinig op dit moment?  En vindt u zelf dat iets meer beweging geen kwaad kan? Dan wordt u van harte uitgenodigd om deel te nemen!

Dit project biedt u de kans om:

  • Uw fitheid te laten meten
  • In een gezellige sfeer kennis te maken met een uitgebreid en zeer divers sportief aanbod tot bewegen
  • Meer sociale contacten op te bouwen
  • Gezond en lekker te gaan eten
  • Energieker & vitaler in het leven te staan

“Julianadorp In Beweging” bestaat uit verschillende beweegprogramma’s, te weten: zeker bewegen, bewegen in een beweegtuin en sporten bij verschillende sportverenigingen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor voedings- en dieetadvies op maat. Op deze site vindt u meer informatie over het programma. 

VOOR WIE?

Het programma richt zich op inwoners uit Julianadorp in de leeftijd van 65 jaar en ouder, die graag meer willen bewegen/ sporten, zich (nog) vitaler willen voelen en daarnaast  het sociale netwerk willen uitbreiden  dan bent u van harte uitgenodigd om mee te doen! U kunt zich opgeven door het invullen en terugsturen van het antwoordformulier.

WAT HOUDT HET IN?

Gezondheidsdag en fitheidstest

Het project Julianadorp in beweging begint op zaterdag 18 maart 2017 met een gezondheidsdag om 13:00, locatie MFC Het Dorsphuis. Tijdens deze gezondheidsdag kunt zien wat het project inhoudt, welk sport en beweegaanbod u geboden kan worden en kunt u deelnemen aan een fitheidstest. Ook zal er voorlichting worden gegeven over hoe om te gaan met gezonde voeding en ontspanning. Aan het einde van de fitheidstest wordt er tijdens een persoonlijk gesprek bekeken welk programma het beste bij u past. Deelname aan de fitheidstest verplicht u niet tot deelname aan een beweegprogramma.

Op zondag 21 mei, locatie JVC terrein, worden de  presentaties van het beweeg en sportaanbod herhaald tijdens de sportdag “Julianadorp verenigd” 

Voor deze dag hoeft u zich niet vooraf aan te melden.

Introductieprogramma:

Aansluitend op de gezondheidsdag en fitheidstest wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan een introductieprogramma. In 12 weken kunt u wekelijks kennis maken met verschillende vormen van bewegen; wandelen, fitness en sport en spel en u kunt zich opgeven voor een cursus valpreventie. Tevens kunt u gaan deelnemen aan bewegen in een beweegtuin die bij de locatie buitenveld gerealiseerd gaat worden. Deskundige leiding zorgt voor een veilig verloop van alle  lessen, die elke keer worden afgesloten met eventueel gezamenlijk drinken van koffie/thee. 

Vervolgprogramma:

Na afloop van het introductieprogramma wordt er de mogelijkheid geboden om gedurende 30 weken min of meer op dezelfde manier door te gaan in een vervolgprogramma. Ook hierbij staat plezier in bewegen voorop en wordt er na de les gezamenlijk koffie/thee gedronken.

De tweede fitheidstest:

Tijdens het vervolgprogramma (voorjaar 2018) vinden er nogmaals op verschillende momenten fitheidstesten plaats, waarin een aantal onderdelen van de eerste fitheidstest worden afgenomen, zodat u een indruk krijgt van uw vorderingen. Na het vervolgprogramma kunnen de lessen voortgezet worden met dezelfde groep waar u dan in sport of u kunt er voor kiezen om door te stromen naar een beweegactiviteit uit de het project.

WAT GAAT U DOEN BIJ JULIANADORP IN BEWEGING?

Als u zich heeft aangemeld, dan ontvangt u een persoonlijke uitnodiging voor de gezondheidsdag/fitheidstest op zaterdag 18 maart 2017. In de weken daarna kunt u wekelijks meedoen met beweegactiviteiten in een groep. Het zijn gevarieerde activiteiten die u op uw eigen tempo en binnen uw eigen mogelijkheden kunt doen. Daarnaast wordt tijdens de beweegles geregeld aandacht besteed aan het vergroten van uw weerbaarheid en uw algehele vitaliteit. Zo leert u onder andere makkelijker sociale contacten te leggen en krijgt u handvatten om zelfverzekerder in het leven te kunnen staan. Na iedere les is er gelegenheid om samen koffie/thee te drinken. 

Julianadorp in beweging is een samenwerkingsproject van de gemeente Den Helder, Sportservice Den Helder, Omringlocatie Buitenveld, Fitness centrum Classic Gym, Tennisvereniging Julianadorp, Budowazasport, Mee & de wering, JVC, Dieet & Co, Ballet en Dansstudio Chantal en Sportservice Noord-Holland.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Sportservice Den Helder; Lydia van Noord 0223-684726.

 

Partners

Classic Gym
JVC Julianadorp
Budowaza
Dieet & Co
Mee & De Wering
TVJ Julianadorp
Omring
Teamsportservice Logo Horizontaal CMYK
Ballet en Dansstudio Chantal